Suovas

Den djupaste smaken från norr. Inspirerad av den samiska traditionen att lättröka renkött över öppen eld. Våra Suovas-chips är rökiga, kryddiga och ger dig en unik, kraftfull smakupplevelse av Norrland.

Rökig

Kryddig

Serveringsförslag

Perfekt för viltmiddagen

Dessa chips passar utmärkt som ett elegant snack till en kall dryck, eller som en smakförstärkare till middagen.

Till förrätten

Krossa chipsen lätt och toppa en matig förrätt, som en krämig svampsoppa, för att addera både rökighet, sälta och ett ljuvligt krisp.

After ski-bricka

Servera med renskavsdipp, picklad rödlök och en mörk lager.

Från potatis till delikatesschips

Hantverket bakom delikatesschipsen

Vi är stolta över att kunna erbjuda en ren smakupplevelse. Kryddorna är helt fria från E-ämnen och tillverkas varsamt i Larssons Chipseri i Skåne. Det är ett äkta hantverk, där varje steg är anpassat för att lyfta fram potatisens unika karaktär.

Valet av potatis

För att få den perfekta krispigheten och smaken väljs potatisen säsongsvis ur Larssons unika samling av cirka 600 sorter. Desto mer premium vi kan få det att kännas, desto bättre.

Fritering med omsorg

Chipsen tillagas i en öppen originalgryta från 1950-talet. Detta traditionella tillvägagångssätt, med lägre temperaturer och längre tid, undviker transfetter och bevarar potatisens naturliga smak.

Skånsk kallpressad rapsolja

Våra chips friteras enbart i skånsk kallpressad rapsolja. Denna höga kvalitet är en nyckel till den rena smaken och bidrar till en hälsosammare fettsammansättning i chipsen.

Kontakta oss

Nyfiken på samarbete, återförsäljning eller bara sugen på att säga hej? Hör av dig så återkommer vi snarast!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.